header banner
Default

De app die de stad toegankelijker maakt, wint een internationale prijs


Table of Contents

  Door: Hanneke Marcelis Economie

  BREDA - De Beter Bereikbaar App (BBA) van de gemeente Breda heeft woensdagavond de Living & Inclusion Award gewonnen. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de World Smart City Awards in Barcelona. De innovatieve applicatie waarmee de gemeente Breda won, zorgt ervoor dat het voor mensen met beperkingen veel makkelijker is om de stad te bezoeken.

  De World City Award is een internationale competitie voor innovatieve projecten, ideeën en strategieën die steden wereldwijd leefbaarder, duurzamer en economisch rendabel maken. Van de meer dan vierhonderd inzendingen uit 63 landen inzendingen waren er drie genomineerd in de categorie Living & Inclusion. Naast de BBA waren dat ‘Chase a Better Tomorrow’ van de Republiek Rwanda en ‘Digital Two Mountains Theory’ uit China.

  Wethouder Carla Kranenborg – van Eerd (Economie, Innovatie en Financiën) is blij met het winnen van de award: “Echt geweldig dat we deze internationale erkenning krijgen. We zijn ontzettend trots op de BBA die we zelf vanuit Bredata hebben ontwikkeld. De applicatie maakt onze stad toegankelijker. Dat vinden we enorm belangrijk. Daarnaast zet Breda ook volop in op innovaties, toegepaste creativiteit en technologie. Dan is het natuurlijk helemaal mooi om met deze prijs naar huis te gaan.”

  Gastvrij en toegankelijk
  Het is een belangrijke doelstelling voor Breda: Een gastvrije en toegankelijke stad zijn. De Beter Bereikbaar Applicatie (BBA) levert hier een bijdrage aan. Zo geeft de applicatie op een interactieve kaart weer waar je kunt parkeren, geschikte toiletten kunt vinden en even uit kunt rusten. Ook kunnen gebruikers in de applicatie feedback geven, bijvoorbeeld dat een trap te glad is. De BBA is al regelmatig ingezet op festivals en evenementen en werd meer dan 35.000 keer gedownload.

  De BBA stond ook al op de shortlist 2023 voor de meest innovatieve Overheidsinnovatie Awards.

  Sources


  Article information

  Author: Jon Sanchez

  Last Updated: 1703292961

  Views: 1148

  Rating: 3.9 / 5 (99 voted)

  Reviews: 95% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Jon Sanchez

  Birthday: 2014-03-25

  Address: 053 Perkins Cliffs, Harrisonville, OR 87084

  Phone: +4021508357556183

  Job: Social Worker

  Hobby: Skateboarding, Wine Tasting, Sewing, Horseback Riding, Geocaching, Stamp Collecting, Gardening

  Introduction: My name is Jon Sanchez, I am a accessible, Determined, dazzling, irreplaceable, honest, unwavering, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.