header banner
Default

GeenStijl: Niger is de Frans-Afrikaanse hel waar Rusland op eindelijk Pax Americana hoopt


Table of Contents

    Heel soms wordt uw belastinggeld goed besteed en soms betreft het dan een buitenland-repo van Nieuwsuur en soms ook niet en dan betreft het een binnenland-repo van Nieuwsuur. Maar Niger is - vooralsnog - het buitenland, dus hier doen ze wel hun best. Één opmerking vooraf wel; de Nieuwsuur-uitspraak van Niger met een harde Nederlandse g erkennen we niet. Het is - fonetisch - Nijér, doe even normaal (Frans) joh. 

    Maar goed, Niger dus. Het op Tsjaad en Zuid-Soedan na het meest verneukte land ter WERELD. Daar heeft de militaire junta zich na het afzetten van de 'regering' onder leiding van generaal Abdourahmane Tchiani gesteund door de junta's van Mali en Burkina Faso ingegraven tegen een invasie door buurlanden Nigeria, Senegal en Ivoorkust die weer die op hun beurt weer gesteund worden door Frankrijk.

    Kortom, een hornaarsnest van - begrijpelijke - anti-Franse sentimenten want iedereen en zelfs de Fransen haten Franse mensen. Maar des te treuriger natuurlijk dat de Nigers (zo noem je mensen uit Niger) het ene rood-wit-blauw maar al te graag inruilen voor een andere rood-wit-blauw, en denken dat ze beter af zijn als Russische satelliet.

    Sources


    Article information

    Author: Samantha Burton

    Last Updated: 1703215922

    Views: 1090

    Rating: 4.7 / 5 (54 voted)

    Reviews: 86% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Samantha Burton

    Birthday: 1912-11-26

    Address: 394 Cameron Mountains, Joelfort, WA 60852

    Phone: +4121070193497271

    Job: Article Writer

    Hobby: Writing, Whiskey Distilling, Painting, Bird Watching, Kite Flying, Yoga, Hiking

    Introduction: My name is Samantha Burton, I am a courageous, Adventurous, honest, tenacious, rich, frank, irreplaceable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.